- İftara çorba ya da salatayla başlayın. Ana yemeğe geçmeden önce biraz bekleyin. 15+ saattir yemek girmeyen midenizin genişlemesi için ona biraz zaman verin
- İftarda ve sahurda et/tavuk/balık/yumurta/süt ürünleri gibi kaliteli protein tüketmeye çalışın. Protein tok kalmaya yardımcı olur.
- Çok yağlı, kızarmış ya da ağır nişastalı yemekler yemekten kaçının. Pide yemek isterseniz miktarını abartmayın
- Aşırı tuzlu ve şekerli yiyeceklerden özellikle sahurda uzak durmaya çalışın çünkü sonrasında susama ihtimaliniz oldukça yüksek.
- Sıvı tüketimini ihmal etmeyin. Sıcak havalardan dolayı gün içinde terlerken su ve mineral kaybedersiniz. Bunları geri yerine koymak oldukça önemlidir. Maden suyu mineral anlamında oldukça zengindir. Sahurda bir tane maden suyu içebilirsiniz.